Video (playeri, grebovanje, pakovanje...)


Ukoliko vas interesuje podrška za razne video i audio formate (kodeke tj. CODEC) kliknite OVDE.


MV2Player

http://mv2.czweb.org/
FREE


MV2 player je još jedan u nizu programa koji služe za reprodukovanje video zapisa na ekran monitora. Ovaj program, iako u ranijim verzijama ne tako stabilan, se pokazao kao vrlo stabilan i bogat opcijama i vrlo dobar pri reprodukovanju video zapisa. Poseduje sve opcije koje su potrebne raznim korisnicima a fali mu možda samo nekoliko da bude savršen. Odličan je kao alternativa za BSPlayer ili kao njegova zamena iako je BSPlayer ipak nešto bolji.

Datum unosa:
16.05.2004

XVid;-) Player

http://vetch.magot.pl/
FREE


XVid;-) Player je još jedan u nizu programa koji služe za puštanje raznih video formata. Vrlo je lep ali i vrlo oskudan opcijama. One opcije koje ima vrlo lepo rade. Može da pušta sve popularne formate video zapisa a za to koristi instalirane kodeke. Besplatan je i za je očekivati će autori da se potrude i da ga poboljšaju.

Datum unosa:
27.04.2004

EO-Video

http://eo-video.com/
FREE
(Shareware)


EO-Video je program koji služi za konvertovanje raznih formata video, audio i bitmap fajlova. Takođe ima mogućnost konvertovanja audio dela video fajlova. Može da konvertuje sve popularne formate a između ostalog i avi, mpeg, quicktime, real media ( rm ), wmv, asf, jpeg, gif, mp3, itd. Ima mogućnost spajanja avi i mpeg video fajlova i ubacivanje transition efekata između klipova. Program koristi instalirane kodeke tako da je moguća konverzija u bilo koji kodek koji posedujete. Izuzetno koristan program svima koji se bave editovanjem video i audio fajlova, kao i za one koji žele da kreiraju vrhunske efekte na svojim video fajlovima lako i brzo.

Datum unosa:
20.11.2003

ViPlay

http://urusoft.cjb.net/
FREE


Iako postoji mnogo ovakvih programa, ViPlay se izdvaja po izuzetnom kvalitetu. Prednost ovog programa je ta što u nekim situacijama mnogo bolje barata sa audio zapisom video fajlova tako da se dešava da dok neki filmovi nisu u sinhronizaciji video i audio signala na nekom programima, na ovom rade perfektno. Ovo mu naravno nije jedina prednost. Program je vrlo lak za korišćenje i u sebi poseduje veliki broj opcija od kojih možemo izdvojiti opciju pokazivanja broja frejma koji je trenutno prikazan na ekranu. Ovo može da služi ukoliko vam se prevod ne prikazuje dobro (žuri ili kasni), jer je mnogo lakše podesiti odstupanje ako znate koji frejm je u pitanju kada je nešto izgovoreno. Program naravno podržava sve popularne formate čiju podršku crpi iz kodeka (codec). Izuzetan program koji je u stalnom razvoju.

Datum unosa:
11.11.2003

AsfTools

http://go.to/asftools

FREE


Kao što samo ime govori, ovaj program služi za manipulaciju afs fajlova. Afs fajl format se koristi kod pakovanja video i audio signala i jedan je od mnogih koji se danas mogu koristiti. Program ima mogućnost popravke oštećenih ili na drugi način nečitljivih afs fajlova, konverzije u neki drugi format, prepakivanje asf fajlova i pravljenje novih (spajanje ili rastavljanje).

Datum unosa:
19.08.2003

CyberLink PowerDVD

http://www.gocyberlink.com/
http://support.gocyberlink.com/
http://www.cli.co.jp/
Shareware


Jedan on najpoznatijih i najboljih DVD plejera. Vrlo je stabilan i pruža odličnu reprodukciju audio i video signala. Poseduje veliki broj opcija sa kojima se može podesiti gotovo svaki aspekt video i audio reprodukcije. Pored mogućnosti puštanja DVD diskova, ima i mogućnost puštanja DVD video fajlova koji se nalaze na HD-u, a takođe i mogućnost puštanja nekih od popularnih video formata kao npr. DivX (AVI), MPEG(VCD), MPEG2(SVCD) i dr. Jedna velika mana programa je da je vrlo teško (gotovo nemoguće) učitati prevod (subtitle) ukoliko prevod (subtitle) nije priložen uz film. Kako ovo nije slučaj sa DVD filmovima, program ne gubi od svoje funkcionalnosti što se tiče DVD-a. Za ostale formate je ipak bolje koristiti neki od DivX plejera poput BSPlayer-a. Jedina mana programa je što je totalno neupotrebljiv dok ne registruje tj. omogućava samo 30 minuta videa i 5 minuta audia u neregistrovanoj varijanti.

Datum unosa:
16.07.2003

GSpot http://www.headbands.com/gspot
FREE


Još jedan od programa koji pružaju informacije o video fajlovima tj. o kodecima koji su korišćeni za pakovanje audio i video zapisa, o potrebnim kodecima za njihovu reprodukciju i sl. Takođe pokazuje i sve audio i video kodeke koji su instalirani na vašem računaru, kao i probleme sa pojedinim kodecima ukoliko postoje. Takođe ima bazu svih mogućih poznatih kodeka. Može da proverava i prikazuje informacije AVI i sličnih fajlova, a takođe i MPEG, MPEG2 i sl. Izuzetan program koji u mnogome može da pomogne kako kolekcionarima, tako i ostalim korisnicima video fajlova.

Datum unosa:
16.07.2003

Elecard MPEG2 Player

http://www.elecard.com/
http://www.elecard.com/products/index.shtml
http://www.elecard.com/products/mpeg2player.shtml

FREE


Ovaj plejer služi za puštanje (reprodukovanje) MPEG2 tj. SVCD i VCD video formata. Ima vrlo veliki broj opcija za podešavanje video i audio performansi. Vrlo je brz i stabilan a pruža odličan kvalitet reprodukcije video i audio zapisa. Radi veće kompatibilnosti i sigurnosti potrebno je instalirati Elecard MPEG2 Decoder Package koji možete naći na ovoj strani. Svi kolekcionari i zaljubljenici u filmove, a i oni koji vole da povremeno pogledaju dobar film na računaru bi trebali da imaju ovaj program i ove kodeke.

Datum unosa:
16.07.2003

BSPlayer 086.501 http://www.bsplayer.org
http://dvd.box.sk/

FREE


Plejer video fajlova (avi, divx, mpg, mpeg,...) može da pušta sve vodeće i popularne video formate danas. Izuzetno je brz i pouzdan. Bug-ove koje ime u sebi ne odnose se na kvalitet puštanja i gledanja filmova (a pored toga su i zanemarljivi). Odlična opcija u je ta što može da pokazuje prevod (subtitles) na Overlay. Ukoliko imate video karticu sa TV izlazom i želite da gledate film na TV-u program je nezamenljiv. Ostali plejeri koje sam isprobavao nisu mogli da puste prevod na TV, tako da je ovo jedini plejer za mene. Zvuk filma na ovom plejeru retko kada kasni i to samo onda kada je film tako pakovan (čitaj loše pakovan).  Ima dosta opcija za razna podešavanja i može da zadovolji svačije potrebe. Skinite najnoviju verziju programa da bi imali podršku za najnoviji DivX kodek.

Datum unosa:
14.06.2003

Gordian Knot! http://gknot.doom9.org

FREE


Program služi za skidanje filmova sa DVD diskova i prebacivanje istih u DivX ili neku drugi format. Koristan je ako imate DVD disk i želite da napravite kopiju i cilju očuvanja originala. Ovo je ustvari Startup Control Panel za set programa koje bi trebali koristiti posebno i radi po principu SVE-U-JEDNOM. Takođe može da služi da bi odredili koji stepen kompresije trebate da koristite da bi vam video fajl koji pakujete stao na običan CD (700 MB). Izuzetno koristan program. Napominjem da je zabranjeno korišćenje ovog programa u cilju pravljenja kopija filmova i njihovu prodaju. Koristiti samo za lične potrebe.

Datum unosa:
14.06.2003

VirtualDub http://www.virtualdub.org/

FREE


Jedan od vodećih programa za obradu video fajlova. Ima mogućnost pakovanja filmova u razne formate (DivX, Xvid...), obrade filmova pomoću raznih filtera, korekciju zvuka, popravku video fajlova, konverziju iz jednog u drugi format, povećavanje i smanjenje rezolucije video fajlova, grebovanje video signala (samo ako imate video karticu sa TV ulazom), i mnoge druge. Vrlo je jednostavan za korišćenje i brzo se podešava. Još jedan plus je taj što je program besplatan. Program na jednom mestu pruža sve opcije i nezamenljiv je pri radu sa raznim video fajlovima.

Datum unosa:
14.06.2003

Yet Another Avi Info (YAAI) http://yaai.sourceforge.net/

FREE


Program koji vam može dati više informacija o AVI fajlu i to s kojim je kompresorom pakovan (Xvid, DivX,...), framerate (frejmova tj. slika po sekundi), koji je bitrate korišćen pri pakovanju, dužini trajanja fajla, rezoluciji, itd. Takođe daje informacije o tome kako je pakovan audio tog AVI fajla. Pored ovoga, sadrži još nekoliko korisnih opcija. Izuzetan i vrlo koristan program.

Datum unosa:
14.06.2003

Nazad na infinite.on.neobee.net